Project omschrijving

Geschiedenis

In het Noord-Westelijk villagebied in Hilversum is in 1927 de Tesselschadekerk gebouwd. De kerk is gebouwd voor het Protestants Verbond en is uitgerust met fraaie mestelwerk elementen en kleurrijke glas-in-lood ramen. Al in de jaren ’80 wordt de kerk te groot voor de gemeenschap en gaat wordt deze verkocht aan een projectontwikkelaar. Zoals in die tijd gebruikelijk was het plan om de kerk te slopen en te vervangen door nieuw te bouwen appartementen.

Hier was de buurt niet blij mee en na een geruime tijd is het de buurt gelukt om de kerk op de monumentenlijst te zetten. Daardoor was sloop gelukkig geen optie meer. Uiteindelijk zijn wij in de gelegenheid gesteld om de kerk te kopen. Daarbij leek het ons mooi om er geen woonfunctie, maar een kantoorfunctie in te realiseren. Zo is de monumentale ruimte beter beleenbaar en zichtbaar voor iedereen.

Zowel de gemeente, als de buren waren blij met ons initiatief en na een verbouwingsperiode van 9 maanden konden we de eerste bedrijven huisvesten. Inmiddels zitten de meeste bedrijven er al weer 4 jaar.

Research 2Evolve

PVO Interieur

CCS

Success Consulting

Piet Nagel bouwmanagement

Edge Technologies

My Mind

New Influence

OOQ

MC Media

Make it Heppener

Gigz Promotions