Project omschrijving

Project

Aan het Noordse Bosje in het centrum van Hilversum hebben we 21 woningen ontwikkeld. Het plan is ontworpen in eigen huis. Het project wordt in samenwerking met Bouwbedrijf van Norel turn-key gerealiseerd voor de Alliantie.

De Alliantie wil graag haar portefeuille betaalbare huurwoningen uitbreiden in het centrum van Hilversum. Dit project past uitstekend binnen de doelstelling van de Alliantie. Inmiddels is de bouw gestart en zullen de woningen in het begin van 2018 worden opgeleverd.

Geschiedenis

Al geruime tijd ligt het perceel aan het Noordse Bosje braak. Vroeger stond hier een fabriek en later een garage. Om de realisatie van een ringweg mogelijk te maken heeft de gemeente Hilversum de grond verworven. Van de (vierbaans)ringweg is uiteindelijk niets terecht gekomen en sinds de jaren ’80 ligt de grond er verlaten bij. En dat in het centrum van Hilversum.  Er zijn diverse initiatieven geweest om er een project te realiseren. Vanaf 2014 is Kastanje in overleg met de gemeente. Daarbij wordt al snel uitgegaan van betaalbare woningbouw, met name betaalbare huurwoningen. In de Alliantie wordt een geschikte partner gevonden om het project te realiseren.

De woningen zijn circa 60 m2 groot en daarmee uitstekend geschikt voor meerder doelgroepen, maar met name een- en tweepersoonshuishoudens.

www.de-alliantie.nl

www.vannorel.nl